Подай сигнал

Аварийно кърпят дупки в Кючука

"Пътинженеринг" и "Пътстрой" са наетите фирми, ремонтът излиза по 50 лева на квадрат

Пловдив

от Валентина Йеремиева 335 прегледа 0

Аварийно кърпят дупки в Кючука

Дупки, зейнали отново на основните улици и булеварди, започват да кърпят аварийно в район "Южен". Наскоро администрацията получи допълнително 100 000 лева, от които 32 000 отиват директно за оправяне на разбитата настилка. "С предимство ще ремонтираме пътищата, по които минава градският транспорт, и улици около училища, детски градини и в квартал "Коматево". На първо време сме заделили 10 000 лева, а останалите пазим като резерв, защото не се знае дали до края на тази година ще ни бъдат отпуснати и други пари за улични ремонти. Ако имаме възможност, ще кърпим и в кварталите", обясни вчера кметът на района Борислав Инчев.

Две фирми са наети в района - "Пътинженеринг" и "Пътстрой". Запълването с асфалт на един квадратен метър улица струва около 50 лева.

Десетки ями има на бул. "Александър Стамболийски", "Никола Вапцаров", включително насред кръстовището с ул. "Стефан Стамболов". На решето е асфалтът на ул. "Кукуш", откъдето постоянно минават извънградски автобуси.

Колите трудно успяват да лавират между кратерите под Коматевския надлез. Настилката в този участък е осеяна с кръпки, около които постоянно се отварят нови ями.

Коментари