Атаро Клима с европейски приз

Иновативният климатик за чист въздух у дома Daikin Stylish донесе награда на пловдивската компания

Пловдивската компания „Атаро Клима“ - национален лидер в областта на климатична и вентилационна техника, е отличена с европейски приз за битови климатици за 2018 г. от японския си партньор „Дайкин“. Търговският отдел за климатични системи и  неговите лоялни дистрибутори бяха наградени във Виена на тържествена церемония. Най-предпочитан от клиентите битов климатик е модел Daikin Stylish, отличен с награда на международно изложение в Торино, Италия. Той е от най-ново поколение климатични системи, разработен със съвременната технология Flash Streamer и работи със сребърен филтър за чист и свеж въздух.

Предимствата на Stylish са много

Той осигурява възможно най-доброто качество на въздуха в помещенията, използвайки 3 различни системи за филтриране, при изключително ниски нива на шум. Благодарение на специално разработения сензор "Мрежово око", бързо се откриват температурни разлики на различни повърхности, като пода и стените. Тази информация служи за равномерно разпределяне на температурата в стаята. Друго негово предимство е, че има интегриран Wi-Fi адаптер, благодарение на който лесно се управлява от смартфон. Дизайнът му е функционален и подходящ за всеки интериор, произведен по избор в 3 цвята. Stylish е от енергиен клас до A+++, при отопление и при охлаждане. Моделът се предлага в широка гама от мощности - от 1,5 до 6,0 kW.

В търсене на нови решения за сградни инсталации и за да се отговори на големия потребителския интерес,

е създадена нова компания - партньор на „Атаро Клима“ ​- „Ардис Инженеринг“.

Тя е профилирана за проектиране и технически мениджмънт в областта на  вентилационните, климатичните, ВиК и елинсталации. В нея работи проектантски екип от  млади специалисти,  вече с доста опит и с права на пълна проектантска правоспособност в  областта на отоплението, вентилацията и климатизацията, дадени от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Дейността им е насочена в разработване и реализиране на проекти както в обществения сектор, така и в сферата на производствените предприятия. Екипът е на разположение и за консултации с граждани и фирми. Стремежът на „Ардис Инженеринг“

е осигуряване на т.нар. „чисти помещения“. 

Те представляват контролирано пространство с ниско съдържание на замърсители като прах, микроорганизми, аерозолни частици и химически изпарения. Единственият начин да се елиминира замърсяването е с перфектна система за климатизация - регулирано подаване на въздуха, посоката на въздушния поток, налягането, температурата, влажността и специалното филтриране. Проектирането и изграждането на чисти стаи се осъществява по строги методики, които се прилагат от „Ардис Инженеринг“. Този тип специални помещения намират приложение в микроелектронното производство, фармацевтиката, производството на медицински устройства, както и в други сфери.  

 

Успешни проекти

Съвместно с „Дайкин“ “Атаро Клима“ е изградил климатизацията на десетки обекти в страната и в чужбина. Между тях са производствената сграда на „Кингс Табако Интернешънъл“ - Пловдив, административната сграда на  "Латекоер България" в ТИЗ, Офис парк Галакси ​- Пловдив, система от чисти стаи в „Сенсата Технолоджис“ и др.  В хотел „Лутетия“ в Париж и в прочутия хотел -кафе „Роял“ в Лондон, тандемът „Атаро-Дайкин“ е изградил водните инсталации.

 

Награда

В знак на доброто партньорство за съвместно изграждане на централни климатизации в  по-мащабните проекти ръководството на „Дайкин Япония“ подарява на  „Атаро Клима“ участие във фирмен тур на фабриката им в Осака, Япония. В него ще участват и представители от други 20 европейски компании.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?