Арт локомотив спря на пловдивската гара СНИМКИ и ВИДЕО

Арт локомотив, целият изрисуван в патриотични мотиви, спря на пловдивската Централна гара точно в 15.50 часа и развесели пътуващи и чакащи. Машинистът на железницата Красен Панев, който от 9 години шпори по релсите на жп мрежата на страната, обясни, че такова оживление сред пътуващите никога не е виждал. Още с наближаването на влака се забелязвало как хората започват да се суетят и да снимат. След което с усмивка подхождали до кабинката му и започвали да го разпитват за инициативата. „Надявам се да нарисуваме по същия начин и другите вагони, не само локомотива“, коментира Панев.

Графитите, с които беше изрисувана железницата, препращаха към национални символи. Така своето място върху вагоните бяха намерили лъвът, българската роза и рул на кораб. Препратка към красотата на българката правеха изображенията на две дами, по чиито лица се спускаха пендари. Зъбчатото колело и крилете пък бяха символ на БДЖ.

Рисунките по локомотива бяха издържани в лилаво-сивата гама, като на места се прокрадваха и сини, и червено-жълти елементи. Те са дело на художника Станислав Трифонов - Насимо. Той е и автор на доста от графитите по фасадите на сградите на пловдивския квартал „Капана“.

С проекта се цели отправяне на послание към графит артистите, че контролираното рисуване може да бъде красиво. Освен това изрисуваният локомотив, който пътува по направлението София - Бургас, е част от стратегията на БДЖ за отдаване на площи с рекламна цел. Той престоя на гара Пловдив само шест минути и пое към морето. Шареният влак ще пътува и по други направления в страната.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Майнатаун

Майнатаун

14.08.2019 | 23:24

Красота!

Отговори
7 0

13.08.2019 | 21:48

Кич.

Отговори
5 9

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?