Подай сигнал

Арестът на италианския фермер е заради фалшив сигнал

Регион

от Мария Петрова 836 прегледа 0

Арестът на италианския фермер е заради фалшив сигнал

Недоброжелател е пуснал фалшив сигнал срещу Фабрицио Фрески. Вероятно му завиждат, и нищо чудно да са конкуренти. Освен това преди 5 години чрез фалшиви подписи, откраднаха дяловете на Фрески от фирмата "Фиор Ди Лате“, а делото за това още не е приключило.

Такава мълва се носи в село Шишманци по повод ареста и освобождаването на италианецът вчера. От 20 г. той развива успешен бизнес в България – обработва над 30 000 земя, на която отглежда основно полски домати, ориз и други зърнено-житни култури. Съмненията за злоупотреба с евросредства, тепърва ще се изясняват. По данни на Държавен фонд „Земеделие“, чрез фирмата „Агрипланет“ ООД, в която италианецът е съдружник заедно с четирима свои сънародници, по старата Мярка 121 "Модернизиране на земеделски стопанства" от Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./, е усвоена субсидия в размер на 1 171 362 лв. Тя е била за закупуване на селскостопанска техника за обработка на почвата и прибиране на реколтата.

Хората в селото коментират, че няма как да е злоупотребено с евросредства, при положение, че техниката му е налична. Той отглежда основно полски домати, ориз и други зърнено-житни култури, а площите се обработват механизирано. Фрески се ползва с добро име в Шишманци – за него говорят, че е добър, работлив и услужлив човек. Той осигурява постоянна работа на 10 души. Кметът Александър Атанасов също се изказа положително, но не знаеше подробности за ареста. Мобилният телефон на Фабрицио Фрески бе изключен.