Арестуваният за рушвет кмет на Войнягово залитал по хазарта

Общинари предупреждавали родителите на 24-годишния Тодор Танковски

До края на деня Районна прокуратура – Карлово ще повдигне обвинение срещу 24-годишният Тодор Танковски, който е кмет на Войнягово, за лично укривателство с цел облагоделстване. Вчера той бе задържан при акция на полицията на паркинга на улица „Хан Крум“ в Карлово. Кметът на Войнягово е поискал 150 лева от карловец, разследван за незаконен добив на пясък от Стряма, за да не свидетелства срещу него.

Ако това се докаже в съда Танковски може да остане зад решетките за срок до пет години. Това заяви наблюдаващият прокурор Румен Иванов от Районна прокуратура – Карлово, която води разследването.  Танковски е разследван в качество му на гражданин,  а не като длъжностното лице „кмет на Войнягово“, подчерта Румен Иванов.

Карловецът, от когото Тодор Танковски е поискал парите, е бракониер на пясък и баластра от коритото на Стряма в Карловско. Той живее в ромската махала, често бил засичан с червен бус да разкарва  и продава из района инертните  материали, които незаконно добивал от коритото на Стряма.

В понеделник двамата са се уговорили да се срещнат  в центъра на Карлово и нарушителят да предаде парите на Танковски. Около 15.00 часа полицейски екип спря колата на войняговския кмет, обискира и него и автомобила и откри посочените 150 лева. Парите бяха иззети и описани, иззет бе и мобилния телефон на Тодор Танковски, за да се проследи кореспонденцията между двамата.

В началото на тази година проверка на общинската администрация установи злоупотреба от страна на кмета на Войнягово. Той представил фактура за закупени строителни материали за ремонт на тойлетните в кметството на стойност 1800 лева. Но при проверка от общинската администрация установили, че  плочки няма,  не е започнал и ремонт. На 24-годишният кмет бил съставен акт за начет и от месец от запалата му се удържат ежемесечно по 300 лева до възстановяване на сумата.

Според запознати Тодор Танковски често се отдавал на хазарта. Той обикалял игралните зали в града и харчел доста пари там.  От ръководството  на общината дори разговаряли за тази негова слабост с родителите на младежа, те обаче заяви, че това си е тяхна лична работа.

Най-вероятно хазартът и нуждата от пари е подтикнала младежа да и иска пари от бракониера, за да не свидетелства  срещу него в съда. А вчера при ареста Танковски заявил, че сумата от 150 лева, която карловецът му дал, била дарение за кметството.

Тодор Тановски е най-младият кмет в Пловдивска  област, когато застана начело на Войнягово бе само на 22 години.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?