Арестуваният съветник от Стамболийски: Протест ще има

Атанас Мавродиев пусна във фейсбук домашно видео от минутите, преди да го закопчеят

Общинският съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев бе арестуван вчера. Служители на Съдебна охрана отвели старейшината от коалиция "Патриоти- ВМРО и Защита" от дома му, а по-късно стана ясно, че той е прибран с мярка за неотклонение от съда "задържане под стража".

От съда обясниха, че причина за задържането на Мавродиев е некоректното му отношение към Темида и представянето на невярна медицинска документация. Обвинението срещу съветника, който е регистриран като земеделски производител, е, че е подал

неверни данни към земеделската служба,

че обработва 136 парцела или части от парцели на 442,5 хектара в землището на селата Йоаким Груево, Стамболийски, Куртово Конаре, Ново село и Триводици. За тези 136 парцела е декларирал, че се обработват, но при проверка става ясно, че през 2014 г. те пустеят и Мавродиев няма право да кандидатства за субсидии.   


Според близки на съветника обаче арестът му е чисто политически. Той се готвел да участва в големия протест в София на 16 март и затова пуснал призив към сподвижниците си в социалните мрежи. Два дни по-късно бил задържан.

Междувременно няколко часа след като стана ясно, че Мавродиев е отведен от полиция, в профила му във Фейсбук се появи домашно видео. В него съветникът, изправен пред стена в дома си, обяснява, че след неговото обръщение на 1 март по случай 141-годишнината от освобождението на България и

призива му за революция на 16 март,

в момента полицията го чакала пред тях, за да го арестува.


"Братя и сестри, протест ще има, независимо че аз ще бъде в ареста. Единственият начин да ме спрат е да ме ограничат, но искам да ви кажа, че аз съм с вас и заедно ще победим. Няма да ви оставя. Оттук нататък нашата битка е само през революция", гласи част от записа му. В него той обяснява, че всички заедно са за чиста и свята република, срещу: "олигарсите, срещу шайката престъпници, които ни мачкат и унищожават бизнеса, семействата", се казва в записа.  

Атанас Мавродиев завършва ВВИСУ “Любен Каравелов” с военно звание лейтенант и специалност „Строителен инженер ПГС”. Има и юридическо образование. През 2005 г. създава фирма "Доминус" ООД, която извършва консултантски услуги в сферата на недвижимите имоти. Няколко пъти е кандидат за кмет на Стамболийски. Името му се свързва с различни скандали през годините.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?