Апартамент под покрива - супер идея СНИМКИ

Архитектът Флоран Шани създаде истински шедьовър на 50 км. м в центъра на Париж

Този изцяло реновиран апартамент в Париж се казва „Под покрива”. Зад баналното име се крие много работа, която е превърнала подпокривното пространство на жилищна сграда от 1830 година в удобно място за живеене. Автор на проекта е архитектът Флоран Шани. Площта на тавана от времето на Жан Валжан е само 50 квадратни метра.

Обемът е преобразуван така, че в него има второ ниво, където са спалнята и банята му. Те са отделени от долни етаж със стъклена преграда, която хем изолира помещението, хем пропуска светлина от старата френска капандура. Дотам води метална стълба. Жилището е облепено с гипс картон, боядисан в бяло. Правилото е нарушено само в спалнята, където стената е светлосиня. Мебелите са изработени от дървени плоскости OSB, които обикновено се използват за изолация на тавани. Получил се е интересен ефект. „Клиентът искаше този апартамент да добие нова идентичност. Разрушихме спиралната стълба за горното ниво и една безсмислена и голяма камина. Тогава решихме да използваме само груби индустриални материали като стомана и OSB плоскости”, разказва архитектът Шани. Той допълва, че с избора на такива „груби” материали, формата на мебелите изпъква по-добре.

OSB плоскостите станаха по-евтината, но не и по-малко стилна алтернатива на утвърдени материали като шперплат и плоскости от масивно дърво. Дизайнерите ги избират за все повече интериорни проекти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?