Подай сигнал

Анкета: Да се намали ли субсидията за партиите на левче за глас

Пловдив

от Марица вест. 585 прегледа 0

Георги Стаменов, председател на районната организация на ГЕРБ и кмет на „Централен”:

Твърдо подкрепям премиера Борисов

Щом премиерът Бойко Борисов така е преценил, твърдо го подкрепям. Партията ГЕРБ е създадена, за да направи живота на хората по-добър и тези средства, които ще бъдат спестени от партийните субсидии, ще бъдат дадени за детски градини и ясли, както каза министър-председателят. Смятам, че намаляване на субсидията няма да се отрази зле върху дейността на ГЕРБ. И сега всеки наш член работи без заплащане. Ще се издържаме от членски внос.


Борислав Инчев, председател на градската организация на ВМРО - БНД:

Рискуваме партиите да яхнат бизнеса

Колкото членска маса и да имат, партиите не могат да покрият разходите. Ние нямаме лъскави офиси и излишен партиен апарат. Не бива да се залита в крайности - от 11 лева на глас сумата да стане един лев. Но може да се обсъди редуцирането й до оптимални граници, за да могат партиите да функционират. Тази тема трябва да бъде обсъдена, защото ако се вземе решение за едно левче, може да се появят партии на бизнес основа, което ще води до лобизъм в парламента в полза на определени компании или бизнес групи.

Захари Георгиев, член на градския съвет, бивш общински съветник и депутат:

Няма да могат да си плащат наема

Орязването на субсидията цели да бъдат елиминирани политическите опоненти на ГЕРБ. Реално с тези пари - едно левче на глас - партиите няма да могат дори да си плащат наемите за клубната база. Демокрацията предполага, че трябва да има партии и те по някакъв начин да функционират, затова им се предоставя държавна субсидия. Защо, когато хванат някой, че купува гласове от името на една или друга партия, не им отнемат субсидията?