Анка се предаде без бой в съда

ВАС отхвърли жалбата на мистериозната бизнес дама срещу поръчката за 20 млн. на общината по "Региони в растеж"

Жалбата на Анка Ангелова от гр. Антоново срещу обществената поръчка за 20 млн. лева по оперативна програма "Региони в растеж" е оставена без уважение, а делото е прекратено. Това става ясно от определението на тричленния състав на ВАС от 12 февруари. Поръчката, финансирана с безвъзмездна помощ от ЕС, включва цялостното благоустрояване и ремонти на квартала между бул. "Кн. Мария Луиза", ул. "Митрополит Панарет", бул. "Марица - юг", който е предвиден за реконструкция,  и бул. "Източен". 

Мистериозната Анка беше обжалвала пред ВАС отказа на комисията за Защита на конкуренцията да образува производство по възраженията  срещу поръчката, обявена от община Пловдив. Нито в КЗК, нито във ВАС фирмата на бившата овчарка от Търговищко не е платила държавната такса съответно в размер на 4500 и 450 лева. От 23 януари съдът е правил опити да уведоми дамата, търсели я две седмици и накрая са прекратили делото. 

Екшънът обаче не свършва дотук. По закон фирмата има право да обжалва пред 5-членния състав на ВАС, обясни Тодор Тодоров, шеф на дирекцията за обществени поръчки в Общината. Във ВАС тече и срокът за обжалване по другото дело - за изграждане на нова художествена галерия, която поръчка за 3,5 млн. лева също е блокирана от мистериозната бизнес дама. Делото също е прекратено заради неплатената такса, но се чака дали Анка ще продължи да бави поръчката със следващ ход - пред 5-членния състав на ВАС. Както "Марица" писа, фирмата  "Ремс строй" е спряла и поръчката за 12 млн. лева за реконструкцията на пл. "Централен". 

Съветничката от Реформаторски блок Пепа Деведжиева внася на утрешната сесия питане до кмета Иван Тотев защо община Пловдив не предприема никакви действия срещу "Овчарката Анка" и дали са сезирани разследващите органи. 

"Подаването на жалба не е престъпление", напомни Тодор Тодоров. Той също обаче е склонен да мисли, че при три жалби срещу поръчки на обща стойност над 35 млн. лева се появяват съмнения, че целта е те да бъдат забавени, което прилича на саботаж.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?