Английски скинар намушка българина Димитър

Представител на крайнодясна, екстремистка групировка в Англия призна, че е намушкал българския тийнейджър Митко Михайлов в град Стануел, графство Съри, ден след атентата в Крайстчърч, Нова Зеландия, където австралийски гражданин застреля 51 мюсюлмани в джамии, съобщи "Индипендънт". 

Пред Кралския съд на Кингстън Винсънт Фулър обяви, че е гледал видеото с престрелките и че "се е съгласил с действията на този човек". На сутринта след нападението съседите му свидетелстваха, че е крещял "убийте мюсюлманите" и "бяло превъзходство".  "Всички мюсюлмани трябва да умрат, белите расисти са върха. Ще убия мюсюлманин", цитира го една жена.

Прокурорите обясниха, че първоначално той е атакувал дома на негов съсед с бейзболна бухалка, като е наричал собственичката от индийски произход "черна к**ва". След това е тръгнал да обикаля града и да удря случайни коли, като междувременно е викал други расистки коментари по адрес на шофьорите.

"Ще те убия, ще ти отрежа гърлото черно копеле", провикнал се той на един от тях.

По едно време Фулър счупил бухалката и я заменил с нож с приблизителна дължина около 22 сантиментра. Следващата му дестинация била паркинг на магазин от популярната верига супермаркети на Острова "Теско". Там попаднал на 19-годишния българин Димитър, който седял в колата си и говорил с приятели.

Паркингът на "Теско" в Стануел, където нашият младеж едва не се простил с живота си

Според свидетели Фулър се приближил и попитал тийнейджърите. "Искате ли да пострадате?" Българинът недоумяващо попитал "Какво става?"

"Ще умреш", отвърнал мъжът и се спуснал към него. Нашенецът не успял да запали навреме колата и Фулър го наръгал през отворения прозорец в ръката и врата. След това нападнатият подкарал и паркирал на близък "Макдоналдс, където получил първа медицинска помощ. По-късно е бил опериран три часа, съобщава "Индипендънт".

Фулър е задържан няколко минути след нападението, докато се отдалечава от паркинга. Използвани са спрей и електрошок.

Прокурорите обявиха, че е употребил обидни епитети спрямо полицейските служители като "мръсна имигрантска измет".

"Мръсен расов предател, надявам се децата ти да умрат. Надявам се цялото ти шибано семейство да умре (...) Надявам се сирийците да дойдат и да ти изнасилят децата. Надявам се Ислямска държава да дойде и да ти изнасили децата", викал Фулър по време на ареста. Ден по-късно полицията обяви атаката за терористичен атентат.

Нападателят отрича деянието му да е извършено на базата на терористични подбуди, но от съда зависи дали ще възприеме позицията на полицията (което ще утежни присъдата).

"Аз съм англичанин, няма значение какво казва правителството. Убийте всички неангличани и ги разкарайте от Англия", гласи последната публикация на Фулър в социалните мрежи.

Източник: Lupa.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
@

@

17.08.2019 | 16:37

Интересно след като разкарат всички неангличани от Англия (вкл. от Кралския двор) колко англичани ще останат?

Отговори
0 0
Бре

Бре

17.08.2019 | 10:34

Щом малкото му име е Миткп, а не Димитър ясно е, че не е баш българин

Отговори
3 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?