Английската гимназия с изцяло обновена сграда

Елитното школо вече има модерна спортна площадка и функционален физкултурен салон

Езикова гимназия „Пловдив” е напълно обновена енергийно. Ремонтирани са учебният корпус с библиотеката и физкултурният салон, както и двете общежития. Школото вече има нова спортна площадка и слънчеви колектори.​


Това съобщиха изпълнителите от консорциума „ПОНС 32”, в който влизат три фирми: „БГ алтернатива”, „ВС инженеринг” и „КААС”. Строителите от консорциума спасиха положението с проблемния ремонт, след като първоначално избраният от Общината изпълнител "Термикс ЕС" внезапно прекрати  работа преди няколко месеца и заряза обекта.  

Основна цел на ремонта бе подобряване на енергийната ефективност на сградите с цел намаляване на потреблението на енергия. В тази връзка строителите изпълниха топлоизолация по цялата южна фасада на учебния корпус. Физкултурният салон и двете общежития са вече с нови радиатори, съобщават от фирмите, който смениха напълно дограмата с PVC. В рамките на проекта бяха приложени и други енергоспестяващи мерки, подмяна на отоплителната инсталация и използването на слънчеви колектори за осигуряване на топла вода за битови нужди. Очаква се общо спестените емисии въглероден диоксид след прилагане на eнергоспестяващите мерки да са 300,793 т. Ремонтът ще доведе до намаляване на емисиите на парникови газове и респективно на замърсяването на околната среда, твърдят строителите. 


Общата стойност на обекта е 1 198 430,54 лв. с ДДС. За осъществяването на проекта бе получена безвъзмездна подкрепа в размер на 800 000 лева по линия на Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд. Съфинансирането от Община Пловдив е в размер на 398 430,54 лв. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?