Ангелкова се разбра с хотелиерите във Велинград

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе на работно посещение във Велинград за среща с представители на местната власт и туристическия бранш от региона. Кметът на Община Велинград  д-р Костадин Коев благодари на министър Ангелкова за разбирането и подкрепата, която винаги ни е оказвала, а председателят на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори - Велинград и Западни Родопи” - Златко Златанов,  благодари за приятелското отношение към  Велинград и туристическия бранш.

Д-р Коев изрази задоволството си, че всички са обединени и работят заедно за двете знакови събития, които ни предстоят на 1 и 2 септември.  Тогава  ще се чества 10 години СПА столица на Балканите и 70 години от създаването на Велинград. От своя страна Николина Ангелкова обеща, че Министерството на туризма ще подкрепи финансово тържествата за двата юбилея. 

Тя подчерта още, че наградата за Велинград като СПА столица на Балканите, връчена през 2008 г. от Световната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите  IHRA, е много важна както за общината, така и за страната ни. В хода на срещата бяха поставени редица въпроси от страна на хотелиерите, както и проблеми, които касаят местната власт. Министър Ангелкова и д-р Коев отговориха изчерпателно и поеха ангажименти за тяхното разрешаване. Ще се обърне специално внимание на общините, които са определени като курортни центрове или национални курорти, за да ползват  приоритетно финансиране.

Министерството на туризма  работи по обществената поръчка за създаване на Единна система за туристическата информация (ЕСТИ), която трябва да свърже в реално време регистрите на хотелите с МВР, НАП и общините, а до 6 месеца ще бъде готова и демоверсията на системата. След срещата министър Ангелкова народният представител от ГЕРБ Димитър Гечев и кметът д-р Коев посетиха ПГИТ „Алеко Константинов”, където се срещнаха с преподаватели и възпитаници на гимназията.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?