Amazon се изкачи до второто място по пазарна капитализация

Amazon стана втората най-скъпа американска листвана компания снощи, изпреварвайки за първи път Alphabet, компанията майка на Google, пише Мениджър Нюз.

Акциите на Amazon поскъпнаха с 2,69 процента до 1586,51 долара в края на търговията вчера, като пазарната капитализация на компанията бе 768 милиарда долара, затвърждавайки доверието на Уолстрийт в разширяването на дейността на най-големия онлайн търговец в облачните изчисления, търговията с храни и в други области.

Alphabet изгуби 0,39 процента и пазарната капитализация на компанията се понижи до 762 милиарда долара. играчите на Уолстрийт се притесняват от регулаторните последици, които ще има разкритието, че консултантска компания е използвала за политически цели неправомерно придобити лични данни на 50 милиона потребители на Facebook.

Заедно Alphabet и Facebook доминират на пазара на онлайн рекламата. Те и преди са били обект на критики за това как използват данните на потребителите си.

Акциите на Amazon скочиха с 81 процента през изминалата година, до понеделник включително, благодарение на бързия растеж на приходите, тъй като пазаруването става все повече онлайн, а компаниите прехвърлят изчислителните си дейности към облачните услуги, където Amazon е пазарен лидер.

Amazon измести Microsoft от третото място по пазарна капитализация на американските компании през февруари. Apple е най-скъпата публична компания с пазарна капитализация 889 милиарда долара.

Разбира се, повишаването на котировките в миналото не може да предсказва надеждно бъдещото представяне, а поскъпването на акциите на Amazon през последните години е изключително спрямо повечето стандарти. Ако котировките на Amazon продължат да растат така, то пазарната капитализация на компанията ще достигне 1 трилион долара в края на август.

Пазарната капитализация на Apple ще нарасне до 1 трилион долара около месец по-късно, ако котировките на компанията продължат да се повишават с 25 процента, като през изминалата година.

Акциите на Alphabet поскъпнаха с 4 процента досега тази година и с 26 процента миналата

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?