Алкохолен бос влиза в затвора

Осъдиха Тодор Неделчев на 2 години и половина за прегазения старец до библиотеката

Алкохолният бос Тодор Неделчев, който прегази 86-годишния Петър Стамболов миналия юли, влиза в затвора за две години и половина. Това постанови вчера състав на Пловдивския окръжен съд. Бизнесменът, който е един от собствениците на избата "Джиро Трейд" в Първенец, бе признат за виновен за причиняването на катастрофата, станала на 13 юли миналата година. Тогава Неделчев блъсна с пикапа си "Нисан Навара" възрастния велосипедист на кръстовището на улиците „Авксентий Велешки“ и „Велико Търново“, като раненият мъж почина малко по-късно в болницата.

Магистратите го лишиха и от право да сяда зад волана за период от три години и шест месеца. Вчера пред Неделчев в съдебната зала беше прожектиран клип от катастрофата, в който се вижда моментът на прегазването на колоездача. Оказа се, че той има и десетки предишни провинения като шофьор, за които е бил санкциониран.

"Съдът постанови наказанието в размер, близък до минималния, тъй като приема, че има съпричинителство на катастрофата от страна на пострадалия", гласи мотивът на съдебното решение. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив. 

Тодор Неделчев ще изтърпява наказанието си при общ режим. Запазва се мярката му за неотклонение „парична гаранция“, тъй като той е задържан по друго дело. Преди месец при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в дома на алкохолния производител в Първенец бяха открити голямо количество фалшиви пари. Тогава властите оповестиха, че той е бил тартор на групата, която е произвеждала и пласирала ментета на монети от 2 паунда. 

 Преди години Неделчев излежа и друго наказание, след като беше осъден за серия палежи в Родопската яка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?