Алфа СОТ подарява застраховки на клиентите

„Умни“ камери предупреждават нарушителите да напуснат охранявания обект

Един от лидерите на пазара на охранителни услуги в Пловдив - Алфа СОТ, прави  щедър жест към своите клиенти, съобщи управителят на дружеството Ангел Каракашев. Във връзка с 20-годишнината на фирмата от началото на октомври 2018 г. екипът  стартира кампания, с която подарява на всички настоящи клиенти безплатна застраховка на имуществото в техните обекти. Допълнителен бонус е и застраховката на инсталираната охранителна техника. Това стана възможно в резултат от постигнато договорно споразумение между Алфа Сот България ООД и известна застрахователна компания.

„По този начин нашите клиенти получават двойна сигурност. От една страна, охраняваме техните обекти, а от друга - ако настъпи увреждане на имущество още преди намесата на наши служители, застрахователното дружество изплаща обезщетение за щетите“, обясни идеята Ангел Каракашев. Той пое ръководството на пловдивското дружество в началото на февруари т.г., когато софийската компания с 24-годишен опит в бранша ЮСИС стана мажоритарен собственик в Алфа СОТ.

Стойността на обезщетението при настъпило застрахователно събитие е в размер от 500 до 1500 евро и зависи от стойността на заплащаната такса по договора за охрана, гарантират от екипа на фирмата. С новата екстра са застраховани и самите видеокамери, инсталирани за наблюдение и охрана на обектите. „В страната масово се използват обикновени охранителни камери. За разлика от тях ние предоставяме модерни камери за отдалечено видеонаблюдение. Идеята е да се оптимизират разходите на възложителя за сметка на живата охрана на обекта, като ефектът от камерите е същият и дори по-добър“, категоричен е оперативният директор на Алфа СОТ Владимир Драганов.

Изчисленията на екипа показват, че за период от 6 до 8 месеца инвестицията в „умните“ камери се възвръща, след което възложителят излиза на печалба, като същевременно получава охрана на обекта на много по-високо ниво.

„Повече от 12 години предлагаме на клиентите охрана с отдалечено видеонаблюдение, като сме извървели една еволюция - започнали сме с по-прости камери, каквито е имало навремето, а сега вече предлагаме услуга, базирана на най-новите технологии. С нашите IP камери се различаваме от всички охранителни фирми в България. Тази технология ни позволява да следим всяко едно активно устройство до крайния клиент. Освен това дава възможност за интегриране на допълнителни охранителни системи като СОТ, контрол на достъпа, включително и гласово оповестяване.

Алфа СОТ разполага с модерно оборудван мониторингов център, който получава, съхранява и обработва сигналите, идващи от всички системи за сигурност и контрол в цялата страна. Реакцията на получените сигнали пък се извършва от автомобилни патрули, насочвани от използваните GPS системи.

"Имаме обекти, които са по-отдалечени, където има инсталирано гласово оповестяване. При тях от нашия център има възможност да се пусне запис на самия обект. Например: „Внимание, внимание! Навлизате в частна охраняема собственост! Моля, напуснете незабавно!“, обясни Владимир Драганов.

В Алфа СОТ залагат и на постоянно развитие на софтуера, използван за мониторинг.  Друга разлика е, че при възникване на алармено събитие операторът в центъра получава снимка, от която разбира каква е причината за задействане на системата и веднага взима отношение по предварително уточнен алгоритъм за реакция и действие.

Системата е с възможности и да сигнализира автоматично при възникнал технически проблем на охранявания обект - прекъснала връзка с интернет, изгоряло устройство и др. Това се вижда първо в мониторинговия център и веднага към мястото се насочва жива охрана.

Алфа СОТ е една от най-мощните охранителни фирми в Пловдив и региона, която обслужва близо 7000 абонати. Сред клиентите на компанията са община Пловдив, Гребната база, зала "Колодрума", Младежкият център.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?