Алекс Сърчаджиева сподели за Ласкин нещо уникално СНИМКИ

Актрисата Александра Сърчаджиева продължава делото на покойния Иван Ласкин. Тя преглътна мъката си и седна в неговия стол като жури на XXIV Международeн театрален фестивал "Велко Кънев" в Тополовград. Александра иска да запази жив своя любим, тя все още говори за него в сегашно време, а не в минало. Тя казва, че Иван много е обичал фестивала на самодейците и всяка година е идвал да журира в Тополовград с огромно желание и ентусиазъм, пише Флагман.бг.

„Иван обича това, което всяка година се случва тук през май месец и беше горд от това, че беше част от фестивала. Аз също съм щастлива, че благодарение на него се докоснах до тази магия и тази приказка, която се случва в Тополовград. Искам да благодаря на хората, които правят фестивала, за това, че влагат цялата си енергия, за да го има нещо толкова смислено и стойностно в България. Би трябвало да се случват повече такива неща, а за съжаление са малко“, каза Александра Сърчаджиева.

„Аз съм тук, защото получих покана и знам колко много той обича този фестивал. Много се радвам, че ще бъда част от това събитие, което Иван обича. Истината е, че за мен е много болезнено, но това са мои проблеми, които не засягат хората. Тази болка си е само моя. Въпреки всичко, много ще се радвам да бъда част от тази магия и да гледам тези хора, които не са актьори, но с много любов правят театър“, добави вдовицата на Иван Ласкин.

Всяка година тя идваше заедно със съпруга си и двамата отбелязваха радостта си със снимки и репортажи в социалните мрежи още от тръгването от София към Тополовград. Алекс е пътувала с председателя на журито Калин Сърменов и с Богдана Костуркова.

Сред официалните гости на фестивала в Тополовград бяха зам.-министърът на културата Румен Димитров, председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев, който на 23 май ще стане почетен гражданин на Тополовград, големият режисьор и директор на ДТ „Адриана Будевска“, дългогодишен председател на журито след кончината на Велко Кънев, актьори. Журито се оглави от актьора Калин Сърменов, негови членове Александра Сърчажиева, Богдана Костуркова, Вълчо Янев и Юрий Ангелов.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Светла Вълкова

Светла Вълкова

19.05.2019 | 23:03

Ти си силна жена.Давай напред.Имам потекло от Тополовград.

Отговори
0 0
Томчо

Томчо

19.05.2019 | 21:00

Бог да я въоръжи със сили!

Отговори
0 1
Еми

Еми

19.05.2019 | 15:26

Радвм се за Алекс.Дано отново лъчезарната и усмивка озари лицето и.

Отговори
5 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?