Актриси в сценични костюми дефилираха в Капана СНИМКИ

Импровизирано ревю на актриси от Пловдивския театър събра погледите на минувачите в Капана в неделя следобед. В Галерия 28 на ул. „Железарска“ са изложени театрални костюми от любими представления на Драмата.

Пред гостите дефилира актрисата Радина Думанян в бална рокля. „Това е роклята от „Анна в тропиците“. Беше изключително приятен репетиционен процес. С този костюм се появявам в кулминацията. С голям трепет чаках да го облека, сега съм малко отслабнала и роклята ми пада“, каза Радина. Роклята е ушита от Мария Райчинова.

Марига Генчева се включи в изложбата с костюмите си от постановките „Соло дует“ и „Вълци“. Специално място е отделено на костюма на Учителя, с който Камен Донев е играл над 150 пъти спектакъла „За народното творчество“.

„Главният виновник за изложбата е Анета Зомбори, която изработва нашите костюми. Тя не е просто шивачката на театъра, а гениален творец. Ние много я обичаме. Тя се пошегува, че тези костюми трябва да видят свят. Хората да ги пипнат, нека имат още малко живот“, отбеляза актрисата Патриция Пъндева, собственик на Галерия 28. Нейни сценични костюми не присъстват в изложбата, тъй като тя играе от една година в театъра и още нито едно от представленията й не е паднало.

По време на изложбата през следващите седмици посетителите ще могат да закупят билети с намаление, да участват в томболи с награди и дори да спечелят безплатни билети за представленията на Драмата.

Сред 12-те костюма са подредени тези от пиесите „Антихрист“, „Острова на съкровищата“, „Руски мармалад“, „Дисни трилър“, „Крал Лир“ и други. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?