Ако работи добре, Летище Пловдив ще е от помощ за туризма

Чепеларе внася около 2000 лева годишно във Фонд за развитие на Летище Пловдив, казва кметът на общината Славка Чолакова

Община Чепеларе подкрепя дейността на сдружението на общините за Летище Пловдив, тъй като по този начин можем да влияем на политиката му за откриване на чартърни полети. Това е много важно за развитието на целия Южен централен район и в частност, разбира се, за достъпността до Родопите. Нашата мотивация е летището да работи добре, защото това ще е от голяма полза за туризма. На територията на община Чепеларе са курортът Пампорово и пистите на Мечи чал, които разчитат за лесен и бърз достъп на Летище Пловдив.

Чепеларе внася около 2000 лева годишно във Фонд за развитие на Летище Пловдив- южната врата на България. Отчисленията за всички общини са по 50 стотинки на жител.

Ако това сдружение и съответно фондът не функционират, летището ще има само фирмена политика и няма да има как реално да се обръща внимание на проблемите, които искат да поставят и решават общините. Пловдив внася най-много в него, но се солидаризираме всички като участници в сдружението.

Ние от Чепеларе и Пампорово също работим за разкриване на нови чартъри, които за една година да покрият риска на туроператорите, които ги организират. Защото туроператорът, за да организира полет, трябва да плати всички места в самолета. Ако той не е пълен, понася загуби. От този фонд плащаме празните седалки за чартъри от дестинации, които подкрепя общината - за един сезон, докато дадена дестинация се разработи. Така се допринася да се оживи икономически целият Южен централен район и да има реална полза за развитието на туризма в региона.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?