Ако правите тези 7 неща сутрин, ще имате успешен ден

В днешно време почти всеки човек започва деня си по един и същ начин: трудно ставане, хаотично оправяне на леглото и обличане, бърза закуска и пак бързане, бързане, бързане. Времето трябва да се пести и няма как да се разсейваме.

Но сутринта не е само началото, той е основата на предстоящия ден! Съветваме ви да загърбите вредните и непродуктивни навици, макар и градени с години, и да си създадете нови. Започнете деня си по нов начин, който ще ви бъде забавен, а животът ви ще се изпъстри с нови цветове!

Сутринта определя настроението ви за целия ден, така че го направете приятен и полезен! Ето как да започнете деня, за да получите заряд от бодрост, жизненост и добро настроение. 

Началото на работния ден - Изпийте чаша топла вода 
Всички здрави, енергични и успешни хора изпиват чаша топла вода на празен стомах. Такъв полезен ритуал ще събуди тялото и ще подобри храносмилателната система, нормализира налягането и ще подхранва всяка клетка с вода, премахва токсините и подмладява.

Необходимо е да се пие на малки глътки бавно, веднага след събуждане и винаги на празен стомах. Добро начало на деня и истински нектар за тялото! Внимание! Никога не правете тези неща на празен стомах

Отделете време, за да медитирате
Медитацията - сутрешен ритуал, чийто ползи са очевидни: понижени нива на тревожност, повишава производителността, подобрява паметта. Когато се научите да фокусирате вниманието си и да контролирате мислите си, ще получите пълен контрол над ума си!

Обелете портокал в банята
Вкусът и ароматът на портокал остава в съзнанието ни за дълго време. Ето защо е необходимо да усещате портокал по време на сутрешния душ преди деня да започне!  Благодарение на влажния и топъл въздух в банята, ароматните съставки на портокала моментално ще се запазят в главата ви и ще ви зареждат за целия ден. А когато ядете портокал, ядете шепа слънчева светлина, пълна с витамини, минерали и фибри.

Правете упражнения
10-минутно утринно упражнение - това е минималното време с максимална полза. Дори можете да не сваляте пижамата - лекият набор от упражнения няма да отнеме много енергия, а в замяна ще ви даде заряд на бодрост и добро настроение. Струва си да го придобиете като навик да изпълняваш тези прости упражнения и за нула време ще се превърнеш в щастлив, енергичен и пълен със сила човек!

Пийте чай, вместо кафе
Матча е висококачествен зелен чай, който традиционно се използва в японските церемонии за чай. Той държи абсолютния рекорд за съдържание на антиоксиданти, подобрява имунната система, насърчава загубата на тегло и лекува организма. В допълнение, матчата ободрява не по-зле от кафето, но щади организма. След като изпиете чаша от зелената напитка сутрин, ще усетите колко повече сте работоспособни - можете да се концентрирате върху най-важното и да споделите с другите положителното настроение. А самият процес на приготвяне и сервиране на чай е истински ритуал!

Закуската е задължителна!
Успешните мъже и красивите жени, независимо колко са заети, винаги намират време за балансирана закуска - най-важното ястие. Сутрешното хранене помага да се настроите по правилния начин за деня, да се развеселите, да се засилят семейните взаимоотношения и да се разсъните. Освен това приготвянето на красив омлет или зърнена закуска също е като ритуал!

Пригответе се вечер
Ще се изненадате колко време ще спестите сутрин, ако се приготвите още вечерта. Извадете дрехите, които ще облечете. Подгответе си съдове за закуската, така че процесът на приготвяне на храната да е приятен и да не отнема много време. Така ще ви остане време и по-лесно ще планирате важни неща и ще спите добре!

Успехът не идва просто така! Богатите предприемачи, световните лидери и известните красавици не са започвали дните си само като станат от леглото, със затворени очи, закусили са набързо нещо от хладилника и са отишли на работа. Успешните мъже и жени планират, подготвят и изпълняват. Започнете деня, сякаш е последен, наслаждавайте се на всяка минута, търсете красота в себе си и в заобикалящия ни свят.

Източник: zdrave.to

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?