Ако откажете кафето, с тялото ви ще се случи нещо уникално

Кафето е една от най-популярните и широко консумирани напитки и е отличен източник на енергия. Диетолози обаче твърдят, че кофеинът има не само положителни, но и отрицателни свойства. 

Те назоваха ползите от отказа на този ароматен продукт.

Кафето се характеризира с по-малка вероятност от диабет тип 2, рак и дисфункция на черния дроб. Пристрастяването към напитката обаче може да провокира различни проблеми в човешкото тяло.

Според експерти прекомерната любов към кафето води до състояния, които влияят неблагоприятно на психическото и физическото състояние.

Администрацията по храните и лекарствата отбеляза, че на ден не могат да се консумират повече от 400 мл кафе. В най-лошия случай кофеинът засяга невротрансмитерите, разположени в мозъка, което ще предизвика гадене, тревожност, безпокойство, главоболие, раздразнителност и треперене.

Кофеинът влияе индивидуално на организма и е свързан с естеството на реакцията на нервната система на индивида.

Силната напитка на базата на кафе на зърна има тенденция да повишава бдителността и енергийното ниво, но след намаляване на консумацията му, се подобрява съня. Сред предимствата на отказа на кофеина са поддържането на здрави зъби, възстановяването на нервната система и нормализирането на кръвното налягане.


Диетолозите обръщат внимание, че след прекратяване на кафето човек увеличава усвояемостта на микроелементите и витамините от организма. Проучванията са доказали, че тианините в зърнените култури могат да потискат усвояването на хранителни вещества като калций, желязо, цинк, мед и витамини от група В.

zdrave.to

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?