Подай сигнал

Ако имате тези симптоми, отидете незабавно на лекар

Здраве

от Екип Марица 1860 прегледа 0

Ако имате тези симптоми, отидете незабавно на лекар

Високото кръвно е едно от най-разпространените заболявания в цял свят. За това е много важно да установите страдате ли от хипертония.

6 симптома в тялото ви издават, че страдате от такова заболяване и е време да вземете спешни мерки!

Ето кои са те:

Проблеми със зрението

Един от симптомите на високото кръвно е влошеното зрение. Ако виждате размазано, то това може да се дължи на подуването на кръвоносните съдове в очите..

Подут корем

Високото кръвно налягане често може да е свързано с диабет или бъбречно заболяване, като обикновено симптомите са подуване и намалено уриниране.

Замаяност и загуба на равновесие

Внимание! Това може да са ранни предупредително знаци за инсулт, причинен от високо кръвно налягане.

Кръвното ви е над 130/80

Кръвното ви налягане постоянно се мени в зависимост от физическата ви активност, съня, приема на храна и вода, както и много други фактори. Ето защо, за да имате представа какво е нормалното кръвно налягане за вашия организъм, трябва редовно да измервате кръвното си. Това трябва да се случва във време, в което сте спокойни и добре хидратирани, а измерването трябва да става всяка седмица или всеки месец, например.

Родителите ви страдат от високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане може да бъде наследствено.

Главоболие

Високото кръвно налягане често върви ръка за ръка с главоболието. Така че, ако имате редовно такива симптоми, проверете дали не се дължат на проблеми с кръвното ви налягане.

източник: Zdrave.to

Коментари