Ако Азис беше премиер

Кралят на попфолка решава 3 тежки проблема с една гениална идея - интеграцията на ромите, репродуктивните проблеми на модерното българско семейство и демографската криза като цяло

Ако Азис беше премиер, с един удар щеше да реши 3 тежки проблема пред България - интеграцията на ромите, репродуктивните проблеми на модерното българско семейство и демографската криза като цяло. Това личи от интервю на звездата за Нова телевизия. В него Кралят на попфолка говори за новата си песен "Циганче". Парчето, което е суперпопулярно в Youtube, би послужило и за гениална предизборна платформа, ако изпълнителят му някога реши да да се кандидатира за държавен глава.

"Смесването на двойките – българи и цигани – е най-силният и бърз начин да бъдем интегрирани към това общество. Така ще се научим да ходим на училище, така ще се научим да работим", убеден е Азис.

Видеото към песента разказва за любов между мъж ром и бяла жена, като в ролите са самият изпълнител и певицата Рут Колева.

Според текста тя се срамува от факта, че е влюбена в него. „Защо от всички криеш, че обичаш черното, момчето скъсано, бедното? Недей да се срамуваш от моя цвят на кожата, какво ще кажат хората“, пее Азис. „Живееш все едно няма ме – защо ме криеш сякаш съм ужасно престъпление?“

В интервюто Азис заяви, че се надява ромите да чуят посланието му, тъй като „българите ще ме разберат лесно“.

„За мен един от начините да бъдем интегрирани в това общество, сред белите хора, е да се смесим с тях. Кръвта трябва да се смеси – вярвам, че смесените двойки ще докарат успех на тази идея. Ще доведат след себе си супер готини неща“, коментира Азис. „Вярвам, че кючекът трябва да се пренесе в българския дом и народната музика – в циганската къща“, допълни той.

Според него дори обществото да си мисли, че вече е „над нещата“, хората масово все още смятат, че това е неестествено. На въпрос дали неговото дете е циганче, Азис отговори:

„Вероятно, щом аз съм бащата, е циганче. Но то няма тези цветови проблем и имаше щастието да се роди платинено русо и да остане такова. Да, ще си намери по-лесно работа.“

Азис заяви, че няма за цел да предизвика скандал, а песента е написана седмица след като самият той е бил отхвърлен от човек, макар и „не нарочно“.

„Не ме боли, даже леко се засмях и продължих да си върша работата, защото аз пак твърдя, че винаги черният остава черен. Никога няма да бъде бял“, коментира той.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
VYN

VYN

10.06.2019 | 18:30

cigyniny ot byIgVriq

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?