Акция в помощ на тежко болния студент медик Петър Радев

МБАЛ „Медлайн“ и УМБАЛ-Пловдив организират акция в търсене на потенциален донор за своя колега и приятел Петър Радев, 25-годишен студент в Медицинския университет – Пловдив. Той е диагностициран с остра миелобластна левкемия и съвсем скоро той ще има нужда от присаждане на костен мозък. За да се намери подходящ дарител обаче, трябва да се направи тест за HLA съвместимост, за което е нужно само вземането на 6 милилитра кръв.


За целта на 23 септември 2019 г., понеделник, Лабораторията на МБАЛ „Медлайн“ и Клиниката по урология в „УМБАЛ-Пловдив“ правят кампания по вземане на кръв за изследване.


Тестът е безплатен и всеки, който иска да помогне, може да се тества в едно от двете лечебни заведения. След това ще бъде вписан анонимно в международната листа на донори и ако се окаже, че е съвместим с някой пациент, ще има възможността да стане негов дарител. „Цялата процедура по вземане на костен мозък трае 1-2 минути, малко е болезнена, но не крие никакви рискове за донора и може да спаси нечий живот, написа Петър в профила си във Фейсбук. - Безкрайно ще съм ви благодарен, който има възможност, да се тества и да сподели с близки и приятели, ако могат и те да го направят.“


Всички, които са готови да помогнат и да проявят съпричастност, нека заповядат на 23 септември 2019 г. от 8 до 17 ч. в Лабораторията на МБАЛ "Медлайн" / Пловдив, ул. Филип Македонски" 37/ или в Заседателната зала на УМБАЛ-Пловдив (бившата Окръжна болница, Пловдив, бул. „България“ 234, етаж1).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?