Акция осигурява козунак за всеки пенсионер

360 козунака ще събере за пенсионерите от 10 села в страната пазарджишкият ученик Кирил Балдев. Акцията му се казва „Козунак за всеки пенсионер” и има амбицията в бъдеще да прерасне в национална кампания.

Три от селата са пловдивски от община „Марица”. Това са Строево, Труд и Крислово. В тях ще отидат общо 120 козунака за пенсионери с ниски пенсии и възрастни хора, които живеят сами.

Това е не е първата благотворителна кампания на Кирил. По коледа е събирал храни по същия начин. „Тогава се запознах с някои от кметовете в община „Марица” и сега когато предложих новата акция, те откликнаха”, разказа той.

Момчето от Пазарджик организира кампаниите си чрез социлните мрежи. Тази е стартирала преди две седмици. Стотици млади хора от страната откликват на тях и изпращат с куриери козунаци. До момента е събрал 150. Сред дарителите има и 13-годишно момиче.

„Младите хора с ентусиазъм се включиха в акцията. Аз самият на 14-годишна възраст осъзнах, че искам да се занимавам с благотворителност”, каза Кирил.

Кметовете на селата правят списък с хората, които имат нужда от този жест. Община „Марица” ще изпрати кола, с която ще бъдат раздадени козунаците.

Другите села, където с куриери ще бъдат донесени козунаци са Бошуля в община Септември, село Ружинци в Северозападна България и още 5 села от община Трапище, Разградско.

„Не мога да намеря козунаци за 2 милиона пенсионери у нас. Поне на тези искаме да покажем, че не са забравени”, обясни младежът.

Кирил Балдев учи със самостоятелна форма на обучение в пазарджишката гимназия „Иван Аксаков”. „Така по-добре мога да се подготвям”, казва той. Акцията му е подкрепена от депутати, които поискали да останат анонимни, пиар-специалистката Ива Якимова и певицата Рени.

Иска да продължи образованието си като следва PR или политология. „Мисля да се занимавам с благотворителност и политика”, обясни Кирил Балдев. Вече е избрал партията, в която иска да влезе. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?