Айшенур с 12 песни в първия си албум

Дебютният албум на младата народна певица Айшенур вече е на музикалния пазар в страната. "Любов без граници" включва 12 от композициите на младата певица, записвани през последните 4 години. 

Песента "Любов без граници", дала име на целия албум, е дует с Милко Калайджиев, записана е преди година и е сред най-популярните в репертоара на Айшенур. Песните в албума са авторски, създадени в стилистиката на Тракийския фолклор, който познава отлично, защото е родена в Сливен, а детството  е преминало в Свиленград. Самата певица е написала  седем от текстовете и пет от мелодиите на песните в албума си. Стартовата песен в албума "На мегдана събрани" е създадена и записана съвместно с оркестър "Млади тракийци" от Раковски на Божидар Стрехин.

Три от песните: "Кумова песен", "Де се е чуло, видяло", "Ой, девойко" са по музика на Илия Илиев-Професора от "Ку-ку бенд". Това не е изненада за почитателите на българския фолклор, защото от 2012 г. Айшенур изпълнява вокалните партии в записите на формация "Илиев". Младата певица не крие музикалните си пристрастия: "Обичам българския фолклор и музиката на Тракия, но много харесвам и музиката на Странджа". Именно с песен от тракийския край - "Мерак се пусти разпаля", младата певица направи своя дебют в ефира на телевизия "Планета Фолк". Завършила е Музикалното училище „Филип Кутев“ в Котел, а сега следва в София.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?