Следвайте ни

Забраняват любителския риболов от 15 април до 31 май

viber icon

От 15 април до 31 май, ще бъде забранен любителският риболов във всички водоеми в страната. Мярката е традиционна и се прилага по време на размножителния период на рибите, съобщи Христомир Копчев, началник отдел “Рибарство и контрол – Южна България”.

Той уточни, че „Въча“ е единственият язовир в Пловдивска област, на който може да се извършва нощен риболов до 1 ноември 2020 г, но само от брега, както е записано в заповедта на земеделския министър Десислава Танева.

Специално за язовир „Пясъчник“, както и за други водни басейни в региона, Копчев подчерта, че въдици може да се мятат и през деня /с изключение на периода 15 април - 31 май/, но при спазване на необходимата дистанция заради коронавируса. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Теодор

14.04.2020 | 16:39

Добре бе умници защо забраната не е за различните видове-видочина(на различна височина климатът е различен и размножаването започва по различно време) не ви ли е срам или така е по лесно

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?