Следвайте ни

За 16-и път: Избрахме "Фермер на Тракия"

Призьорите в конкурса на вестник "Марица" "Фермер на Тракия" за 2018 г. вече са ясни. Консултативен съвет към приложение "Агро" избра вчера най-добрите земеделски производители в категориите "Растениевъдство" и "Животновъдство". По традиция те се номинират от земеделските дирекции от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково. ​Предложение бе направено и от Сдружението за отглеждане и развъждане на Маришките овце. 

Тази година в ​надпреварата за голямата награда - статуетка на богинята на плодородието Деметра, се включиха около 30 фермера - всеки ас в своята област. След трудна селекция до финал достигнаха 10 -  по 5-има растениевъди и 5-има животновъди. За първи път в 16-годишната история на конкурса бе номиниран и влезе в отбора на 10-те най-добри стопани и производител на цветя. 

Журито бе изключително затруднено, особено при избора на големия победител в раздел "Растениевъдство". При първото гласуване двама от претендентите за първото място получиха равен брой точки. Победител бе излъчен след балотаж само с един глас. 

В Консултативния съвет взеха участие доц. д-р Даниела Ганева - директор на Институт по зеленчукови култури "Марица" Пловдив, инж. Елена Димова - директор Дирекция “Административно-правна, финансово-стопанска дейност и човешки ресурси " към ОД „Земеделие“ Пловдив, Жоро Георгиев - началник регионална Разплащателна агенция, Йордан Стойков - председател на Съвета на директорите на "Евро Ферт" АД, Евгения Янчева - експерт в "Агрион" АД и представител на вестник "Марица".

Първенците в 16-ото издание на конкурса "Фермер на Тракия", както и техните подгласници ще бъдат обявени следващата седмица, когато се провежда мегафорумът "Агра", "Винария" и "Фудтех". Тържествената церемония ще се състои на 21 февруари / четвъртък/ от 18 ч. в ресторант "Амбасадор" на хотел "Рамада Тримонциум Пловдив". Проявата се осъществява с подкрепата на "Евро Ферт" АД, МЕТРО, Аграрен университет Пловдив, "Агрион", "Порше" Пловдив, ОББ и "Филип Морис България".

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?