Следвайте ни

Фермер на Тракия става Балкански форум

viber icon

Конкурсът "Фермер на Тракия" е напът да се превърне в Балкански форум. Тази идея се зароди в рамките на 17-ото издание на престижната проява. На нея имаше гости от Гърция и Македония, представители на агробизнеса, аграрната наука, банковия, туристическия и ритейл сектора. Конкурсът се организира от в. "Марица" с традиционен партньор Областна дирекция "Земеделие" - Пловдив.

 Големите победители в разделите "Растениевъдство" и "Животновъдство"

станаха агрономът Христо Русинов и ветеринарният лекар Светозар Василев. Христо отглежда овошки, бадеми и маслодайна роза в село Иван Вазово, община Калояново. Светозар има елитно стадо от породата Лакон в хасковското село Пъстрогор. Името на селото е бранд и на марката млечни продукти, които произвежда в собствена мандра в Садово. Предстои да открие кланичен пункт за агнешко месо.

 

 

Останалите наградени земеделски производители са: Димитър Семерджиев - биопроизводител на овощни култури от Хасково, Васил Дамянов - зеленчукопроизводител от Пазарджик, Илиян Дафов - собственик на овощни и зеленчукови насаждения в Пазарджишко, пчеларят Николай Хосейни от Пловдив, Александра Стоянова - с телеугоително стопанство в Пазарджик, Даниела Христова - собственик на овцеферма в Харманли, Мирослав Матев, който поддържа комбинирано стопанство - ферма за патици и крави, отделно обработва над 25 000 декара земя в Хасковско, и Красимир Шапков - със стадо овце Лакон от Устина. 

 

 

Тържествената церемония по награждаването на най-добрите земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково за 2019 г., в разделите "Растениевъдство" и "Животновъдство", се проведе в  ресторант "Амбасадор" на хотел "Рамада Тримонциум Пловдив". Тя се осъществи с подкрепата на "Евро Ферт" АД, МЕТРО, Аграрен университет Пловдив, "Агрион, "Порше Пловдив", ОББ, "Филип Морис България" и "Кепитъл Сити Център".

Тази година

номинациите на стопаните бяха издигнати от Държавен фонд "Земеделие"

- Разплащателна агенция, чрез областните му поделения в Пловдив, Пазарджик и Хасково. По този повод медията получи поздравителен адрес от изпълнителния директор на ДФЗ-РА Васил Грудев.

"Благодаря на издателите на вестник „Марица“ за инициатива, която превърнаха в традиция - ежегодно да отличават най-добрите в агробизнеса от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково. За мен е голяма част, че Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция за първи път тази година получи преимуществото да издигне номинациите на 30-те фермери с най-добри достижения в растениевъдството и животновъдството за изминалата стопанска година. На призьорите пожелавам още много отличия, а на останалите хъс - да ги настигнат и надминават в благородното състезание на най-добрите. На вестник „Марица“ и приложение „Агро“ желая да продължават

да държат на фокус селското стопанство и всички новости в него,

както и да бъдат на всички нас - и коректив, и партньор", пише в част от поздравителния адрес Васил Грудев. Специален поздрав получихме и от изпълнителния директор на "Напоителни системи" ЕАД - Снежина Динева.

 

Освен почетни плакети за призьорите и грамоти за всички фермери, за тях имаше и други сюрпризи - ваучери за пазаруване от Т-Маркет, ваучер за торове от "Евро Ферт", ваучер от МЕТРО, ваучери от "Кепитъл Сити Център" за СПА уикенд в хотел "Велинград", както и ваучери за тест драйв на Ауди Q8 от Порше Пловдив. 

За настроението се погрижиха цигуларката Анна Кехайова и танцьорите от формация "Мила". 

 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?