Водоразтворим амониев нитрат на конференцията „Аграрна наука и бизнес“

Иновативният водоразтворим амониев нитрат, произведен от „Неохим“ АД, представи вчера на международната научната конференция„Аграрна наука и бизнес“ Йордан Стойков, председател на Съвета на директорите на „Евро Ферт“ АД.
Наред с презентацията на съветника на министъра на образованието и наука проф. Костадин Костадинов и научните разработки в различните секции, Стойков презентира качествата на продукта „Неоферт“.
За да се избегне негативното свойство на амониевия нитрат да се сбива, обикновено се третира с високомолекулни органични съединения, което от своя страна са неразтворими във вода. Това не позволява използването на този продукт при фертигация, листно и хидропонно торене. За решаване на този проблем „Неохим“ АД – Димитровград създаде нов продукт, водоразтворим амониев нитрат, при който иновативна органична добавка позволява пълното разтваряне на амониевия нитрат във вода, каза Стойков.
Той допълни, че продуктът е висококонцентриран, икономически изгоден и ефективен азотен тор, който не съдържа баластни вещества и е с висока разтворимост и чистота. Смесим е с всички разтворими торове. Не съдържа хлор, натрий и тежки метали. Подобрява вегетативният растеж и нарастването на зърното и плодовете. Листното му приложение е добро допълнение към почвеното подхранване с азот на земеделските култури, обясни още председателят на Съвета на директорите на „Евро Ферт“.
В следствие на презентацията му компанията получи редица запитвания за приложението и въздействието на водоразтворимия амониев нитрат върху различните култури. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?