1939

Вдигат жилищен комплекс на мястото на овощна градина

Мащабен жилищен комплекс ще се изгражда на мястото на овощна градина в землището на асеновградското село Горнослав, в местността Крушката. Той ще се разположи на над 40 декара земеделска земя, за която предстои процедура по промяна на предназначението. Инвестиционното предложение за строежа е внесено в Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив.  По план се предвижда разделяне на терените на 33 урегулирани поземлени имота за жилищно строителство и два имота за вътрешни второстепенни улици. Във всеки имот ще се построи по една жилищна еднофамилна сграда със застроена площ около 80-100 кв.м.

През 2019 г. на същия имот от 40,173 дка инвеститорът, подписал се като К. Кутоманов, е имал овощна градина по проект от Програмата за развитие на селските райони. Бизнес планът му „Отглеждане на трайни насаждения череши, сливи и люцерна“ бил по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“. Към същия период там имало 7,5 дка череши, 2,5 дка сливи и 16 дка люцерна. Останалата площ на имота от 14,173 дка се поддържала под угар, видно от решението за преценяване на вероятната степен на отрицателно въздействие на РИОСВ-Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Иван

Иван

31.01.2023 | 14:03

Прокуратурата къде е

Отговори
4 0
eleniv

eleniv

31.01.2023 | 13:48

Взел парите от Европроектите, нищо не развил, т.е. реално не е отглеждал, и хоп - ще строим! Така е в БГ! Мафия до мафия!

Отговори
4 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?