Следвайте ни

Полиция пази черешовите градини срещу неканени берачи в Родопската яка

viber icon

Полиция пази градините с череши в Марково и селата в района. Автопатрул на Първо РУ обхожда землището на селото от 16 до 4 часа сутринта. Изготвено е и предложение в опазването на продукцията да се включат и сили на жандармерията. От полицията припомниха, ако за кампанията се наемат работници от други селища, е добре да се записват имената им и техни координати. Мярката е превантивна. Това стана ясно след среща на служителите на реда в малките населени места.

На срещата присъстваха кметът на Марково Десислава Терзиева, старши инспектор Димитър Костов - началник полицейски участък в Първенец, полицейски инспектор Иван Стефанов и Деан Енев.

Собственици и наематели на овощни градини и лозя споделили притесненията си около опазването на продукцията на полето. 

По време на разговорите стопаните споделили и други идеи за опазване на реколтата от набезите на апаши. Някои от жителите на селата предложили сами да се организират, като направят отряди, други пък били готови да се обединят и събират пари, за да платят на частна охранителна фирма. 

От Община "Родопи" споделиха преди време за създаването на т. нар. екопатрули. Според запознати идеята е те не само да следят за нарушители, изхвърлящи отпадъците си на нерегламентирани места, но и да участват в опазването на реколтата.  

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?