3906

В Пловдив: Информират фермерите за директните плащания от Кампания 2024

Министерството на земеделието и храните организира информационна кампания за директни плащания 2024 г. за фермерите от цялата страна. Срещите с тях ще са по график във всички областни градове, като в Пловдив ще се проведе на 13 май /понеделник, от 10 ч., в конгресния център на панаира.  

Дискутираните теми ще бъдат свързани с новите моменти в условията по интервенциите за директни плащания и подаването на заявления.

По време на срещите експертите ще представят промените при компенсаторните мерки и интервенции в областта на околната среда, климата, агроекологията, биоземеделието и хуманното отношение към животните. Ще се обсъдят и възможните им комбинации по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020 и Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 - 2027 г.

Участниците ще бъдат запознати с новостите в стандартите за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние (ДЗЕС) и предварителна условност. Земеделските стопани ще могат да зададат своите въпроси и получат отговор от екипа  експерти на Министерството на земеделието и храните.

От ведомството напомнят, че до 24 юни 2024 г. стопаните могат да подават заявленията си по кампанията в общинските служби по земеделие, както и  да очертават площи, заявяват животни и схеми за подпомагане в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК).

Срещата с фермерите от Пазарджик също ще е на 13 май. Тя ще е от 15,30 ч., в конферентната зала на Гранд хотел "Хебър".

Стопаните от Хасково ще се срещнат с експертите от МЗХ на 16 май, от 13 ч., в НТС - Хасково.

На следващия ден - 17 май, информационната кампания ще се проведе в Смолян, от 10 ч., в сесийната зала на общината.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?