Следвайте ни

Униформени пазят реколтата от рози и череши в Пловдивско

viber icon

С началото на розобера и черешобера в Пловдивско стартира специализирана охранителна и превантивна полицейска операция. Предвидено е тя да продължи до пълното прибиране на цялата селскостопанска продукция. Полицейски екипи ще дежурят непрекъснато, включително и в тъмната част на денонощието, и ще гарантират спокойното прибиране на реколтата.

Маршрутите за изпълнение на охранителната операция ще бъдат съгласувани с местната власт. Наситено присъствие на униформени и ежедневни обходи ще има в районите с розови и черешови насаждения, при пунктовете за изкупуване на реколта и тези за наемане на работна ръка.  Със своето засилено присъствие в отдалечените места, полицията ще подпомогне местната власт при опазването на селскостопанската реколта от престъпни посегателства.

Набелязани са и съвместни мерки за обмен на информация с частните охранителни фирми, звената за самоохрана, както и с кметовете на населени места. Проведени са срещи с председатели на земеделски кооперации и представители на местната власт за надеждна охрана на складовите бази за съхраняване на селскостопанска продукция. Полските пазачи ще получат специални инструкции за координиране на действията с полицията.

При прибиране на реколтата и транспортирането са предвидени специализирани полицейски операции, които да ограничават рисковете от пътнотранспортни произшествия и инциденти с неукрепени товари. Такива операции ще се провеждат и с цел пресичането на кражби на животни и продукция.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?