Следвайте ни

Търси се най-добрият млад фермер за 2021 г.

Победителят ще представи страната ни в Брюксел

viber icon

Млади земеделски производители отново ще мерят сили. Стартира Националният конкурс за млад фермер 2021. Надпреварата се провежда под егидата на евродепутата Асим Адемов в сътрудничество с Националната асоциация на младите фермери, Аграрен университет-Пловдив и Националната служба за съвети в земеделието. 

Традиционно победителят в конкурса ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери, чието седмо издание ще се състои в края на годината в Брюксел, Белгия. 

Тази година форумът е посветен на справянето с последиците от пандемията от COVID-19 и приноса на земеделските стопанства в борбата с климатичните промени. Младите фермери от цяла Европа ще се състезават за Европейската награда в три категории: 

- „Най-устойчив проект“ за справяне с предизвикателствата, причинени от COVID-19, и/или за въвеждане на екологични практики в стопанството за борба с климатичните промени.

- „Най-добър дигитален проект“ за прилагане и разпространение на цифрови технологии и иновации в стопанството.

- „Най-добър проект за принос в развитието на селските райони“ за осъществяване на дейности, които допринасят за икономическото, екологичното и социалното развитие на селските райони.

Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят формуляр за участие по образец, в който посочват име и данни за контакт, кратко описание на земеделската дейност, както и описание на устойчивите и иновативни практики, които се прилагат в стопанството на младия фермер. 

Към формуляра за кандидатстване могат да бъдат приложени и допълнителни материали - снимки на стопанството, линк към интернет страница на бизнеса, публикации в медиите и др. 

Проектите се изпращат на e-mail: [email protected], в срок до 5 юли 2021 г. с текст „Национален конкурс за млади фермери 2021“. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?