Следвайте ни

Тръгва плащането по de minimis за плодове и зеленчуци

viber icon

След 16 септември ще започне поетапното изплащане по de minimis за сектор „Плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза“. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. 22 млн. лева вече са изплатени по тази схема на животновъдите в страната. 

Субсидии получиха земеделските стопани, отглеждащи крави, юници, биволи, овце​ майки и кози майки. Ставките за подпомагане са, както следва: 110 лв. за месодайни крави под селекционен контрол, 80 лв. за биволи, 40 лв. до 50-о животно, вкл. и 20 лв. от 51-вото животно за млечни крави под селекционен контрол. 

Тези, които гледат млечни крави в планински райони, получават по 20 лв. на глава. Фермери с овце майки и/или кози майки в планински райони, както и тези с овце майки и/или кози майки, които не са под селекционен контрол, имат право на подпомагане по 10 лв. на животно.

Целта на извънредната помощ е да се подкрепят животновъдите, които търпят загуби заради сушата и негативното влияние на пандемията от коронавирус (COVID-19).

 Към момента по подмярка COVID-1 са кандидатствали над 23 хил. земеделски стопани. Приемът на заявления по нея ще продължи до 21 септември 2020 г. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?