Следвайте ни

Търговци на плодове и зеленчуци с приходи за милиони

viber icon

Четири фирми от Пловдивска област влязоха в топ 10 по приходи от търговия на едро с пресни плодове и зеленчуци, вкл. картофи. Класацията е на Българската стопанска камара, а данните са за финансовата 2019 г. 

Регионален лидер в сектора отново е асеновградската „Еми Фрут“ ЕООД с приходи в размер на 14 539 000 лв. След тях се нарежда „Натурал Фууд“ ЕООД, Пловдив, с 10 156 000 лв. Малко по-надолу в класацията е „Тони Дел 90“ ООД, Дълбок извор. За 2019 г. дружеството е декларирало приходи в размер на 9 178 000 лв. Девети в топ 10 е „Ирида-експрес“ ООД, Пловдив, с реализирани приходи за сумата от 7 408 000 лв. 

Прави впечатление, че първите три компании, които бяха заслужили място в същата класация от предходната година, тогава са имали повече приходи - между 1 и 2 млн. лв. всяка от тях. От първите в десетката обаче е изпаднала „Фрутария“ ООД, Пловдив. Дружеството бе сред пловдивските фирми, които изявиха желание да се включат в подпомагане на бюджета на ФК "Ботев" с рекламни договори, отделно прави и дарения на общински социални домове в Пловдив. С 36 636 000 лв. „Интерцитрус“ ООД, София, е номер едно по приходи от търговия на едро с пресни плодове и зеленчуци за 2019 г.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?