Следвайте ни

Супер лесен трик: Ето как лимонът ще ражда повече

viber icon

Всички растения се нуждаят от светлина, но за лимоните тя е ключов фактор за развитие, цъфтеж и плододаване.

На хладно лимонът може да се развива нормално, но при недостатъчна светлина - не. Преди да изберем място за лимоновото дръвче, е важно да се съобразим с този фактор. При северно изложение е немислимо да се постигнат добри резултати.

При южно изложение, обратно - растенията ще могат да получат достатъчно количество светлина, така необходима за нормално израстване, цъфтеж и плододаване.

Съществува и едно правило - в по-топлите региони на страната лимоните могат да се развиват добре и на североизточно изложение на прозорците, а в северните - задължително на югоизточни.

При изместване на растенията на един метър от прозореца осветеността намалява с 50%. Не трябва да забравяме, че вътре в помещението осветеността е по-малка от тази на открито при същото разположение.

Интериорът влияе също върху осветеността и нормалното развитие на лимоните. Колкото са по-светли мебелите, пода, стените и таванът - толкова те ще плододават по-обилно.

При недостиг на светлина лимоните не само престават да цъфтят и дават завръзи, но стъблата стават тънки и извити, а листата остават дребни и слабо развити, често пожълтяват и опадат.

Един път на 2-3 седмици задължително завъртайте лимоновото дръвче по посока на часовата стрелка на 10-15 градуса, за да може равномерно да развива короната си.

При кратковременно преместване на лимона от едно място на друго трябва да се възстанови изходното положение.

Важно е да знаем, че по време на плододаване не е желателно да се променя мястото на контейнера, защото това крие риск за плодовете.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?