Следвайте ни

Субсидират с 3 млн. лв. производителите на маслодайна роза

viber icon

С 3 млн. лева ще бъдат компенсирани производителите на маслодайна роза за преодоляване на последствията от негативното икономическо въздействие от COVID-19. Подпомагането е сред мерките за държавна помощ заради коронакризата, одобрена преди дни от Европейската комисия.

Стопаните ще получат до 100 лева на декар под формата на преки безвъзмездни средства за направени разходи по производство на цвят от маслодайна роза, който се използва за преработка, за компенсиране на щети, причинени от срива в търсенето на розов цвят вследствие на ограничителните мерки, предприети във връзка с пандемията.

Ще бъдат подпомогнати регистрирани земеделски стопани, микро, малки и средни предприятия, които нямат сключени договори за покупко-продажба на цвят от маслодайна роза с преработвателни предприятия през настоящата година.

Държавната помощ ще стартира след утвърждаване на ресурс и указания за прилагане за 2021 г.  от Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?