Следвайте ни

Субсидират Аграрния и ИЗК "Марица"

viber icon

Проектни предложения на стойност 15,6 млн. лева са одобрени по мярката за иновации от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Финансирани ще бъдат общо 26 проекта.

На този етап картбланш имат Аграрен университет - Пловдив, Институтът по зеленчукови култури „Марица“ - Пловдив, Институтът по аграрна икономика - София,  Земеделският институт - Стара Загора, Институтът по декоративни и лечебни растения - София, Институтът по животновъдни науки - Костинброд, Лесотехническият университет и Институтът по криобиология и хранителни технологии - София.

Проектите са за подкрепа на сътрудничество между оперативни групи от земеделски стопани, екипи от учени, преподаватели от университети и представители на научни институти.  Целта е да се създаде благоприятна среда за иновативни решения в практиката. Ще се подкрепят и проекти, насочени към разработване и тестване на нови продукти, процеси, методи и технологии или към доразвиване и адаптиране на съществуващи продукти и практики.

Ще бъдат финансирани и проектни предложения за въвеждане на високоиновативни технологии при хранене на бройлери и кокошки, изпитване на нови технологии при производството на пъдпъдъчи яйца, създаване на високопродуктивни племенни стада за производство на хибридни патета-мюлари и други.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?