71

Студентка от Аграрния стана съветник на земеделския министър

Студентка от Аграрния университет в Пловдив е избрана за съветник в политическия кабинет на служебния министър на земеделето Явор Гечев. Докторантката към катедра „Фитопатология“, с научна специалност „Растителна защита“ - Десислава Бонева,  спечели конкурса, в който се включиха 20 студенти. Участниците бяха от различни висши учебни заведения, сред които Лесотехническия университет, Тракийски университет, Университет за национално и световно стопанство (УНСС) и от Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Никола Пушкаров“. 

Всеки от кандидатите трябваше да представи кратка концепция за справяне с един от двата  актуални казуса в сектор земеделие: кризата с дървата за огрев или защитата на българските зърнопроизводители в контекста на засиления внос на зърно от Украйна.

Семейството на Десислава Бонева се занимава със зърнопроизводство повече от 30 години. От малка е част от аграрния бизнес и съпътстващите го проблеми. Студентката притежава сертификат за стаж по програмата „Молекулярна характеристика на вирусните заболявания, причинени от фитоплазмени гъбички“ към Erasmus+ и  e наградена за „Студент на годината 2020“ към Аграрен университет за високи постижения в образованието и личностното развитие в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?