49

Соларните инсталации във фокуса на АГРА 2024

Ще бъдат представени и технологии за съхранение и преработка на зърно

Иновативни технологии за съхранение и преработка на зърно ще бъдат представени за първи път на АГРА 2024. 31-вото издание на Международната селскостопанска изложба ще се проведе в периода 20-24 февруари в Международен панаир - Пловдив. Паралелно с нея ще вървят и изложбите "Винария" и "Фудтех", а мегаформатът за агробизнес, вино и храни се провежда три в едно за девети път. 

В експозициите участват над 350 изложители от 15 държави,

както и научните институти от системата на Селскостопанската академия. В три последователни вечери ще бъдат раздадени призовете от международните конкурси: за иновации, „Изборът на потребителите“ и „Златен ритон“. Традиционно агропанаирът се провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните. 

Специален акцент на АГРА е производството на енергия от ВЕИ в земеделските стопанства. SPP EXPO ще покаже в 13-а палата най-съвременните технологии и средства за съхранение, преработка и обработка на зърно, както и последно поколение системи за мониторинг и управление на соларните инсталации.

Сред участниците в изложбата се открояват световноизвестни марки

като Satake Europe Limited, Schmelzer Bulgaria, Westrup ApS, FrigorTec, KSTAR Smart  Energy, i-EM и ENERGY NET. На изложбената площ могат да бъдат открити модели на системи за вентилация и охлаждане на зърно, системи за мониторинг на температура и влажност, машини за почистване и калибриране на зърно, както и такива за лющене и белене на ориз и слънчоглед.

SPP EXPO включва още предложения за съхранение на зърно в хоризонтални складове и метални силози, съоръжения за транспорт на зърно, тръбни системи за самотечен транспорт на насипни материали и много други решения за качественото складиране на зърно и добавянето на стойност на суровини и активи.

Въпросът с енергийния ресурс е ключов за всяко стопанство,

затова фермерите ще получат ценни съвети и нагледни модели. Освен това осъществяването на проекти, които интегрират енергийни и земеделски аспекти, може да доведе до синергия и по-висока ефективност. Перспективите в тази област са огромни, затова и специализираната изложба в рамките на АГРА 2024 се фокусира върху иновативните решения в земеделската индустрия.

Отделно едра селскостопанска техника, машини и съоръжения за земеделието и животновъдството ще бъдат експонирани в пет палати, но и на открити площи от над 20 000 кв. м.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?