44

Само една дама в битката за "Фермер на Тракия"

Само една дама се бори тази година за приз в юбилейното 20-о издание на конкурса „Фермер на Тракия“. Това е Елена Георгиева - производител на дини, пъпеши и домати от Любимец. Престижният конкурс е инициатива на вестник „Марица“ и се реализира с подкрепата на „Хермес медиа“. Останалите четирима кандидати за голямата награда в категория „Растениевъдство“ са: Георги Тошев - зеленчукопроизводител от Стряма, Йордан Самаров от Асеновград - производител на винено грозде, лешници и шипки, Микеле Санторелли, италианец от Неапол, но с агробизнес в община Садово - собственик на овощни градини и фабрики за преработка на плодове, и Алексей Бонев от Пазарджик - производител на ориз и житни култури.

Конкуренти в раздел „Животновъдство“ са: Станислав Латев - пчелар от Димитровград, Сунай Караасан от Пещера - собственик на 3 кравеферми в областите Пазарджик и Пловдив, Здравко Узунов - собственик на овцеферма и мандра в Езерово, карловецът Анастас Биков - собственик на кравеферма в Столетово и мандра в Кърнаре, и Немир Моллов от Пловдив - собственик на козеферма в Руен.

Асовете в двете категории - "Растениевъдство" и "Животновъдство", вече са избрани след гласуване от консултативен съвет към приложение "Агро" на вестник „Марица“. Журито бе изправено пред труден избор, тъй като всички 10 финалисти са достойни за големия приз.

В гласуването, което се проведе в хибриден формат - онлайн и на живо, взеха участие: ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. д-р Христина Янчева, директорът на Областна дирекция "Земеделие" Ангел Личев, директорите на Института по зеленчукови култури "Марица" и Института по овощарство - Пловдив - проф. д-р Даниела Ганева и проф. д-р Стефан Гандев, д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, Йордан Стойков, председател на Съвета на директорите на „Евро Ферт“ и представител на вестник "Марица".

Носителите на агро оскарите в 20-ото юбилейно издание на конкурса „Фермер на Тракия“ ще обявим на тържествена церемония. Тя ще се състои на 23 март от 19,00 ч. в ресторанта на хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“. Днес ще открием и фотоизложба, посветена на конкурса „20 г. Фермер на Тракия“. Тя ще се експонира до ДНА. Пловдивчани и гости на града могат да я разгледат до 30 април.

По случай 20-годишния юбилей на конкурса "Фермер на Тракия" издаваме специално списание "Агро", което ще излезе утре и ще бъде част от в.  "Марица".

Спонсори на юбилейния конкурс „Фермер на Тракия“ са: Аграрен университет - Пловдив, „Евро Ферт“ АД, „Филип Морис България“ ЕООД, Форд Мото Пфое, „Агрия“ АД, МЕТРО, "Мегатрон" ЕАД, Община Пловдив, „Агрион“, "Либхер" и "Кауфланд".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?