44

С този коктейл с пепел ще наберете 20 кг домати от корен

Доматите изискват специфични грижи. Можете да получите добра реколта при правилно торене, което гарантира силни и здрави насаждения. Опитни градинари препоръчват изпитано подхранване, което гарантира по 20 кг реколта от корен. Наред с това ще се засили имунитет​ът на растенията. Ето и рецептата: в един литър вряла вода разтворете чаша пепел и след това изсипете сместа в 12 литра чиста вода. Под всеки храст ще трябва да излеете около един литър от този разтвор.  

Също така пепелта може да се използва и за листно подхранване на доматите. В случая една супена лъжица от нея се разрежда в литър вода. През останалото време е важно да се следи състоянието на насажденията и да се прилагат навреме необходимите мерки за защита срещу болести и вредители. 

Често дори и опитните градинари допускат една съществена грешка в грижата за доматите, която води до появата на тъмни петна. Има две основни причини за появата на тъмни петна върху неузрелите плодове. В единия случай причината се крие в недостига на хранителни вещества и кислород. 

Вторият фактор, който води до този проблем, е липсата на влага. Детерминантните сортове понасят по-добре както липсата на пространство, така и недостига на вода. Следователно проблемът може да бъде разрешен с помощта на правилно поливане. Ако времето е горещо, тогава е достатъчно да поливате доматите 1-2 пъти седмично. Ако е хладно и дъждовно, тогава поливането не е необходимо. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?