Следвайте ни

С SMS-и напомнят на фермери важни срокове

Кандидатите по схемите за обвързана подкрепа трябва да докажат добиви и реализация

viber icon

Всички земеделски производители, кандидатствали по схемите за обвързана подкрепа за плодове, полски и оранжерийни зеленчуци за Кампания 2020 г., които са подали мобилен телефон за контакти, са получили кратко съобщение (SMS). По този начин са информирани, че трябва да докажат минимални добиви и реализация на произведената от тях продукция. Съобщението е изпратено до стопаните от телефонен номер 180-080, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". 

Предприетата практика да се изпращат на земеделските производители SMS-и цели те да бъдат своевременно информирани за периодите на прием на документи по съответни схеми и мерки, които администрира фондът.

От ДФЗ припомнят, че от 1 до 31 декември 2020 г. 

в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ (ПСМП) в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” се доказва реализацията на произведена продукция. Редът е следният: подаване на декларация и електронен опис по схеми СП основна група, СП сливи и десертно грозде, СЗ-ДККП, СЗ пипер, СЗ-МЗДП и СЗо.

Градинарите и овощарите могат да изтеглят и попълнят образците на документите, с които доказват реализация на произведената от тях продукция, от интернет страницата на ДФ „Земеделие”. Към приложените файлове е изготвена и подробна инструкция за тяхното попълване. Попълненият опис по образец се подава на електронен и на хартиен носител, придружен от копия на описаните документи.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка ДФЗ предоставя възможност на кандидатите по схемите за обвързано подпомагане 

да изпратят опис по образец по електронен път

чрез изпращане на имейл до съответната ОД на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата (за физически лица) и адрес на управление на кандидата (за ЕТ и юридическите лица), не по-късно от 23 декември 2020 г.

Контактите на областните дирекции са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“. Всеки един имейл е необходимо да съдържа попълнен електронен опис на предоставяните документи, изтеглен от сайта на ДФ „Земеделие“, и фотокопия на документите или сканирани копия в различни формати на файловете (за предпочитане PDF). Големината на прикачените файлове ведно с описания електронен опис не трябва да надхвърля 12 МВ. В случай че файловете са по-големи от 12 МВ, то е необходимо кандидатът да ги изпрати с повече от един имейл.

След получаване на електронния опис и импортирането му в ИСАК служител от съответната ОПСМП ще се свърже с кандидата да се яви в съответната областна дирекция да завери с подпис въведените данни и приложените документи, доказващи реализация на продукцията, и за подписване на декларацията по чл. 32, ал. 1 на Наредба 3 от 17.02.2015 г. - което се явява последен етап от процедурата по прием. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?