Следвайте ни

Ръст в търсенето на земя на лизинг

„Агрион“ разработи нов пакет от финансови услуги за подкрепа на земеделците в условия на криза

viber icon

Нов финансов пакет в помощ на земеделците разработи най-голямата компания за управление на поземлена собственост - „Агрион“. Така финансовото дружество се надява да помогне на фермерите да преодолеят по-лесно негативния ефект от пандемията и да им даде рамо в разгара на активния селскостопански сезон.

Дъщерното дружество на компанията „Агрион Финанс“ предлага нови по-изгодни условия за най-популярния си продукт - лизинг на земя. Отпускането му става при максимално облекчена процедура и значително съкратени срокове, което го прави предпочитан партньор пред други кредитни институции.

„Като национално отговорна компания нашата цел винаги е била да подкрепяме българското земеделие. Затова разработихме специален пакет, който да помогне на родните фермери да преминат през тази трудна ситуация. Често достъпът до финансиране е една от основните причини хората да не се занимават със земеделие. Затова нашите продукти ще стигат до фермерите по-лесно, по-бързо и най-вече изгодно“, коментираха от компанията.

Най-популярният продукт на „Агрион Финанс“ е лизингът на земя.

Дружеството предлага финансиране до 100% - при това без самоучастие

Това е сериозно облекчение за земеделските производители, които имат възможност да купят имоти, без това да наруши финансовото им планиране или да си набавят нужното финансиране, без да се лишават от активи.

Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна. Ако съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначална вноска, а директно започва да погасява лизингови вноски. Обезпечението е земеделска земя, а погасителният план е в зависимост от специфичните нужди на лизингополучателя.

Фермерите могат да изберат на колко вноски и кога да изплащат лизинга си,

като съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса "ангажимент".

За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на други кредитни институции.

Допълнително облекчение е, че кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално - през секцията в сайта на „Агрион“ https://www.agrion.bg/bg/finance/. Клиентът може да извърши почти всички операции от страницата, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

 „Целта ни е максимално да облекчим малките и средните производители и собствениците на земя, които често не могат да отговорят на високите изисквания на другите кредитни институции“, уточниха от „Агрион Финанс“. Според експерти по кредитиране

едно от сериозните предимства на компанията е, че не се изисква прехвърляне на сметки.

Повечето финансови институции имат изрични изисквания паричните потоци да минават през тях в случай на отпускане на лизинг.

Проучване на „Агрион Финанс“ показва, че всеки четвърти собственик на земя е имал нужда от допълнително финансиране през последната година, а над 200 хиляди души са изтеглили кредит. 

Пълната информация за продуктите на „Агрион Финанс“ можете да откриете на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/ или на националния телефон 0800 111 66.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?