Следвайте ни

Ревенът - новият хит сред градинарите

viber icon

Ревенът - ценният братовчед на лапада, е хит сред любителите градинари. Развива мощен корен и едри листа с дълги месести дръжки. 

Използваемата част на ревена са именно дръжките. Те са изключително богати на витамин С, ябълчена, оксалова и лимонена киселина и пектинови вещества. Употребяват се в свеж вид за салати, консервирани или замразени за компоти, сладка, мармалади, различни напитки, в бонбонената промишленост и пр.

Изключително студоустойчив, ревенът издържа значително на ниски температури. Зимува на открито без повреди. Няма високи изисквания към светлината и затова може да се отглежда като подкултура в овощната градина.

Най-широко е застъпено отглеждането на ревен чрез засаждане на части от коренищата. За получаване на посадъчен материал се използват 4-5-годишни растения. Отбират се такива, които стрелкуват по-малко. През пролетта или през есента коренищата на извадените растения се нарязват на 6-8 части, така че всяка част да има 1-2 пъпки. Извличайки големи количества хранителни вещества за мощния си растеж, ревенът се нуждае от богато торене с органични и минерални торове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?