Следвайте ни

Рекорд! Родното десертно грозде удари 7 лв. килото

viber icon

Родното десертно грозде удари ценови рекорд. В хипермаркетите килото на черно грозде без семки се предлага за 7 лв.  Опаковано е по 500 грама, с единична цена 3,49 лв., установи проверка на „Марица“. Иначе биологичното бяло грозде от Италия е 9 лв.

Борсовата цена на българското грозде е между 1 и 3,20 лв./кг. По последни данни на Държавната комисия по стокови борси и тържища средната едрова цена на гроздето е 1,54 лв./кг. Според сметките на експертите това е намаление с 6,8% (11 стотинки) спрямо цената му в края на август. Прави впечатление, че вносното киви е поскъпнало тройно в търговската мрежа и струва 7 лв.  

Висока цена от 5 лв. продължават да държат и български розови домати, но някъде могат да се намерят и за 2-3 лв. Бюлетинът на ДКСБТ обаче показва, че средните цени на полските и оранжерийните домати са намалели, съответно на 1,20 и 1,53 лв./кг. Едровата цена на червения пипер е паднала с 10 стотинки до 1,30 лв., докато тази на камбите, които не се наблюдават от ДКСБТ, е скочила по пазарите на 3 лв.  Констатацията за чушките, които тепърва ще се влагат в зимнина, е на секретаря на асоциация "Български пипер" - Георги Василев.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Има и нормални цени!

Има и нормални цени!

15.09.2020 | 07:58

Аз пък си купих оня ден от Била много хубаво грозде на цена 1.76 лв за килограм, сорт "Велика".

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?