Следвайте ни

Безплатни правни консултации от „Агрион“ за собственици на земя

На 21 ноември юристите на компанията ще приемат в Пловдив

Собственици, които искат да продадат своята земя бързо, ефективно и без излишна бюрокрация, могат да потърсят безплатно съвет от топюристи как да го направят. Наследници, които имат проблеми със своите земеделски терени, пък могат да получат безплатна правна помощ как да ги решат.

В седмицата от 12 до 21 ноември лидерът в сделките със земеделски земи „Агрион“ обява Дни на безплатните правни консултации в офисите си в цялата страна. За тези, които искат да продават, „Агрион“ е готова да съдейства с проверка на собствеността на парцелите, както и с безплатна оценка на имота. Първите срещи ще бъдат на 12 ноември в Стара Загора.

В Пловдив юристите на „Агрион“ ще приемат на 21 ноември

в двора на административната сграда на компанията на адрес бул. „Дунав“ №5, до вх. В. Телефонът за предварителни записвания е 032/260-166.

На 13 ноември специалистите от „Агрион“ ще бъдат в Хасково, а на 15 ноември - във Варна, Шумен и Русе. На 19 и 20 ноември експертите ще дават консултации в Бургас и Средец. На 21 ноември от безплатните съвети на „Агрион“ могат да се възползват живеещите във и около Монтана, Плевен, София.

 Целия списък с адресите, както и детайли по графика, можете да получите от сайта на компанията https://www.agrion.bg/bg/offices/, както и от Фейсбук страницата на дружеството https://www.facebook.com/agrion.bg/.

От компанията могат да се възползват собственици на земи, наследници на ниви, както и всички, които искат просто да разберат

колко струват техните терени, за да сключат изгодна сделка

Последните години арендаторите също имат сериозен интерес към юридическите услуги на „Агрион“. Най-честите проблеми са свързани с правата и задълженията по договорите, с декларирането им и дублирането на договори за едни и същи имоти.

Един от проблемите, на които може да се намери бързо и ефективно решение, е продажбата за земя - бързо, ефективно и без излишна бюрокрация. За тези собственици, освен с правни консултации, „Агрион“ е готова да съдейства с проверка на собствеността на парцелите, както и да направи

безплатна оценка на имота.

 „През последните години инвестицията в земеделска земя носи устойчиви доходи на тези, които са решили да инвестират в нея или да управляват активно своя собственост. Често обаче те са объркани от сложната законодателна уредба и последващите казуси.  С безплатните консултации искаме да помогнем за разрешаването на тези проблеми, за да могат собствениците да печелят от земеделските си земи, без да се налага да плащат за скъпи правни съвети“, заявиха от „Агрион“.

Компанията гарантира коректна цена за всеки терен, тъй като, за разлика от други, не използва осреднени оценки, а работи по специално създаден алгоритъм, с различни показатели, който гарантира прецизна оценка.

Най-честите казуси, които разрешават юристите на „Агрион“, са наследствените. Често земята е разпокъсана между десетки собственици, някои от които дори не живеят в България.  Експертите на „Агрион“ са доказали, че

могат да намират решения на такива случаи дори с по 30 собственици.

Тежък проблем са договорите за наем и аренда. Стопаните често не са наясно с процедурите и правата си и търсят юридическа помощ, за да получат адекватно заплащане за собствеността си. Тези, които не са доволни от досегашните си контракти, могат да получат съвет как да прекратят неизгодния си договор за аренда, за да получат по-добри условия.

За компанията 

"Агрион" е първата българска компания, която изгради професионална верига от офиси на ключови точки в страната и въведе нови стандарти в професионалното управление на земеделски активи. През годините компанията разви екип от висококвалифицирани специалисти в сделките със земеделска земя, които могат да намерят решение на всеки един казус - независимо дали е свързан с покупко-продажба, отдаване под наем или аренда на ниви.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?