Следвайте ни

Разплащателните агенции на България и Хърватска заедно борят измамите

viber icon

Разплащателните агенции на България и Хърватска подготвят съвместно споразумение за сътрудничество за противодействие на измамите. Това бе решено по време на тридневен семинар, организиран със съдействието на дирекция АФКОС-МВР в Хърватска.

Целта на споразумението е да се обезпечи правилното разходване на средствата за европейските земеделски фондове и да се усъвършенстват системите за контрол, съобщи изпълнителният директор на ДФЗ Васил Грудев.

По време на семинара в Загреб двете Разплащателни агенции обмениха опит в областта на превенцията и борбата с измамите, както и успешно решени практики при възникването и определянето на нередности и злоупотреби при управлението на средства от ЕС.

В рамките на форума бяха дискутирани различни теми, между които: проверки на качеството при оперативния контрол с цел предотвратяване на измами, кръстосани проверки на взаимносвързани компании и конфликт на интереси, изкуствено създаване на условия за финансиране и др.

Служителите на дирекция "Противодействие на измамите" при ДФ "Земеделие" запознаха повече от 120 представители на различни институции на Хърватска с работни процеси и практики за идентифициране на нередностите и противодействие на измамите с европейски средства.

Особен интерес за хърватите предизвикаха темите за определянето и контролирането на изкуствено създадените условия, за конфликта на интереси, както и индикаторите за злоупотреби по Програмата за развитие на селските райони.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?