Следвайте ни

Разплащателните агенции на България и Хърватска заедно борят измамите

viber icon

Разплащателните агенции на България и Хърватска подготвят съвместно споразумение за сътрудничество за противодействие на измамите. Това бе решено по време на тридневен семинар, организиран със съдействието на дирекция АФКОС-МВР в Хърватска.

Целта на споразумението е да се обезпечи правилното разходване на средствата за европейските земеделски фондове и да се усъвършенстват системите за контрол, съобщи изпълнителният директор на ДФЗ Васил Грудев.

По време на семинара в Загреб двете Разплащателни агенции обмениха опит в областта на превенцията и борбата с измамите, както и успешно решени практики при възникването и определянето на нередности и злоупотреби при управлението на средства от ЕС.

В рамките на форума бяха дискутирани различни теми, между които: проверки на качеството при оперативния контрол с цел предотвратяване на измами, кръстосани проверки на взаимносвързани компании и конфликт на интереси, изкуствено създаване на условия за финансиране и др.

Служителите на дирекция "Противодействие на измамите" при ДФ "Земеделие" запознаха повече от 120 представители на различни институции на Хърватска с работни процеси и практики за идентифициране на нередностите и противодействие на измамите с европейски средства.

Особен интерес за хърватите предизвикаха темите за определянето и контролирането на изкуствено създадените условия, за конфликта на интереси, както и индикаторите за злоупотреби по Програмата за развитие на селските райони.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?