46
Следвайте ни

Производителите на картофи, лук и чесън доказват продукцията си до 31 януари

viber icon

Земеделски производители, кандидатствали по схемата за обвързана подкрепа за зеленчуци с култури картофи, лук и чесън (СЗ-КЛЧ) за Кампания 2021, вече могат да подадат декларация по образец и да предоставят документи, които  доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция.    

Приемът на документи стартира и ще продължи до 31.01.2022 г. в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ (ПСМП) в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).  

Утвърдените образци на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция, са достъпни за изтегляне и попълване на сайта на ДФ „Земеделие“. От фонда уточняват, че при попълване на приложения файл не се обединяват редове, не се добавят работни страници и по никакъв начин не се променя формата на зададената таблица.

Попълненият опис по образец се подава на електронен и на хартиен носител, придружен от копия на описаните документи. Тези за реализирана продукция по схемата СЗ-КЛЧ трябва да са издадени в периода от 01.02.2021 г. до 31.01.2022 г. за Кампания 2021.  

Поради епидемичната обстановка в страната ДФЗ предоставя възможност на кандидатите по схемата СЗ-КЛЧ (картофи, лук и чесън) да изпратят електронен опис на документите и техните сканирани копия по e-mail на съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие“ по постоянен адрес на кандидата (за физически лица) и адрес на управление на кандидата (за ЕТ и юридическите лица) не по-късно от 17:30 часа на 26.01.2022 г.

Големината на прикачените файлове ведно с електронния опис не трябва да надхвърля 12 МВ. В случай че файловете са по-големи от 12 МВ, необходимо е кандидатът да ги изпрати с повече от един е-mail. Контактите на областните дирекции са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.  

Не подлежат на подпомагане кандидатите по схемата СЗ-КЛЧ, които не са предоставили декларация и опис по образец, утвърден от изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" за произведената продукция през годината на кандидатстване, както и документи, които доказват нейната реализация в периода по чл. 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 г.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?